Nieuwe besturing van NIQO systems® geeft inzicht in de werking van iba’s en decentrale zuiveringen.

4 juni 2014

AkaNova presenteert een praktische oplossing voor het besturen van iba’s en decentrale zuiveringen. Opdrachtgevers, gebruikers en servicediensten zijn met de nieuwe besturing steeds op de hoogte van de werking van hun zuiveringsinstallaties. Servicemonteurs ontvangen direct volledige informatie over de werking van de zuivering op hun mobiele toestel. In één oogopslag is de aktuele status te zien en welke storingen of meldingen er zijn geweest.

Met deze informatie kan de monteur de juiste handelingen uitvoeren en maatregelen treffen. Daarnaast kan de servicemonteur direct ingrijpen, het proces bedienen en besturingsprogramma’s aanpassen. De besturing registreert de doorgevoerde wijzigingen en schakelt direct over op de nieuwe instellingen. De volledige informatie uit de besturing en de doorgevoerde wijzigingen worden geregistreerd in NIQO data met datum, tijd en reden van aanpassing.

De opdrachtgever kan deze informatie online raadplegen via het toegankelijke NIQO data. Hierin krijgt de opdrachtgever een online inzicht over de staat van onderhoud. NIQO data geeft onder andere een indruk van de onderhoudshistorie, foto’s van de situatie, eventuele analyserapporten en slibruimingsfrequentie. Op deze manier heeft de opdrachtgever altijd een compleet beeld van de zuiveringsinstallaties en krijgt een indruk van werkzaamheden die in de toekomst voorzien moeten worden. NIQO systems® bevordert efficiënt en deskundig onderhoud.