Over AkaNova

AkaNova is gestart in 1999 door Ton Koekkoek. De naam is ontstaan vanuit de gedachte ‘Aqua + Nova’, oftewel ‘nieuw water’. Zijn droom was om waterzuiveringsinstallaties te ontwikkelen waarbij geen compromis wordt gesloten op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. IBA-systemen die gewoon doen wat ze beloven. Want uit ervaring bleek dat bestaande systemen vaak slecht opereerden. Met als resultaat een slechte zuivering, veel onderhoudswerkzaamheden en een te hoge belasting voor het milieu.

Nog steeds werken wij elke dag aan het verbeteren van het waterzuiveringsproces. In 2017 zijn we een geweldige uitdaging aangegaan. Het meetbaar maken van de waterzuivering, inzichtelijk maken voor de gebruiker, en automatisch bijsturen wanneer nodig. Samenvattend het project Intelligente IBA.

Samen met een geweldig team werken we elke dag aan onze droom, de IBA 2.0. Dé duurzame en hoogwaardige oplossing in afvalwaterzuivering.


IBA Friesland

Hoewel wij leveren door het hele land, liggen onze roots in het prachtige Friesland. Een omgeving met een hoop landerijen en afgelegen woningen, die geen mogelijkheid hebben tot aansluiting op het riool. We zijn trots op de projecten die we al hebben mogen uitvoeren en positieve reacties van onze klanten. Bent u benieuwd naar onze ontwikkelingen? Houd dan zeker onze nieuwspagina en LinkedIn pagina in de gaten.