NIQO iba voor Facility House Mediapark.

27 juni 2013

Voor de nieuwe locatie van Facility House op het Mediapark leverde AkaNova de NIQO IBA voor de zuivering van het afvalwater. Facility House is het jongste full service facilitaire bedrijf voor de televisie industrie en nummer 3 in de markt. Sinds kort gevestigd in de “Red House” op het Mediapark.

De “Red House” vormt op de locatie in het bos een markant beeld, passend bij de dynamiek van de mediawereld en het karakter van Facility House: eigenzinnig en creatief. Het gebouw is bovendien zeer duurzaam doordat het al aan haar derde bestemming toe is.

De “Red House” werd namelijk in 2001 door architect Jouke Post van “xx Architecten” ontworpen volgens de IFD methode: Industrieel Flexibel Demontabel bouwen. Eerder stond het gebouw 5 jaar in Rotterdam waar het dienst deed als Kinderkunsthal Villa Zebra, vervolgens verhuisde het gebouw voor een aantal jaren naar Hoogvliet als tijdelijk gebouw voor een school. En nu dus, weer als nieuw, op het Mediapark.

K6V adviseurs begeleidde het totale project; de verhuizing van het gebouw naar het Mediapark en de realisatie op de nieuwe locatie. Voor de afvalwaterzuivering leverde AkaNova in samenwerking met Aannemingsmaatschappij ZVS Eemnes de NIQO IBA.

NIQO IBA sluit perfect aan op het duurzame karakter van het gebouw, want NIQO heeft een efficiënter zuiveringsproces en een lager energieverbruik. Wij maken NIQO met de meest hoogwaardige grondstoffen en de beste productietechnieken. Dit garandeert een lange levensduur, een betrouwbare werking en een uitstekende effluentkwaliteit. En komt een NIQO zuivering aan het eind van zijn levenscyclus, dan zijn alle componenten geschikt voor hergebruik.

Facility House investeert met NIQO IBA dus niet alleen in een duurzame zuiveringsinstallatie, maar ook in kwaliteit van gezuiverd water.