IFAT | 14 t/m 18 mei | München

16 april 2018

Akanova is van 14 t/m 18 mei aanwezig op de beurs IFAT in München. We zijn te vinden het Holland Paviljoen (locatie B2. 105/204). Wilt u de mogelijkheden van hoogwaardige waterzuivering bespreken? Zoek ons dan zeker even op!

Nieuwe besturing van NIQO systems® geeft inzicht in de werking van iba’s en decentrale zuiveringen.

4 juni 2014

AkaNova presenteert een praktische oplossing voor het besturen van iba’s en decentrale zuiveringen. Opdrachtgevers, gebruikers en servicediensten zijn met de nieuwe besturing steeds op de hoogte van de werking van hun zuiveringsinstallaties. Servicemonteurs ontvangen direct volledige informatie over de werking van de zuivering op hun mobiele toestel. In één oogopslag is de aktuele status te zien en welke storingen of meldingen er zijn geweest.

Met deze informatie kan de monteur de juiste handelingen uitvoeren en maatregelen treffen. Daarnaast kan de servicemonteur direct ingrijpen, het proces bedienen en besturingsprogramma’s aanpassen. De besturing registreert de doorgevoerde wijzigingen en schakelt direct over op de nieuwe instellingen. De volledige informatie uit de besturing en de doorgevoerde wijzigingen worden geregistreerd in NIQO data met datum, tijd en reden van aanpassing.

De opdrachtgever kan deze informatie online raadplegen via het toegankelijke NIQO data. Hierin krijgt de opdrachtgever een online inzicht over de staat van onderhoud. NIQO data geeft onder andere een indruk van de onderhoudshistorie, foto’s van de situatie, eventuele analyserapporten en slibruimingsfrequentie. Op deze manier heeft de opdrachtgever altijd een compleet beeld van de zuiveringsinstallaties en krijgt een indruk van werkzaamheden die in de toekomst voorzien moeten worden. NIQO systems® bevordert efficiënt en deskundig onderhoud.

 

 

NIQO iba voor Facility House Mediapark.

27 juni 2013

Voor de nieuwe locatie van Facility House op het Mediapark leverde AkaNova de NIQO IBA voor de zuivering van het afvalwater. Facility House is het jongste full service facilitaire bedrijf voor de televisie industrie en nummer 3 in de markt. Sinds kort gevestigd in de “Red House” op het Mediapark.

De “Red House” vormt op de locatie in het bos een markant beeld, passend bij de dynamiek van de mediawereld en het karakter van Facility House: eigenzinnig en creatief. Het gebouw is bovendien zeer duurzaam doordat het al aan haar derde bestemming toe is.

De “Red House” werd namelijk in 2001 door architect Jouke Post van “xx Architecten” ontworpen volgens de IFD methode: Industrieel Flexibel Demontabel bouwen. Eerder stond het gebouw 5 jaar in Rotterdam waar het dienst deed als Kinderkunsthal Villa Zebra, vervolgens verhuisde het gebouw voor een aantal jaren naar Hoogvliet als tijdelijk gebouw voor een school. En nu dus, weer als nieuw, op het Mediapark.

K6V adviseurs begeleidde het totale project; de verhuizing van het gebouw naar het Mediapark en de realisatie op de nieuwe locatie. Voor de afvalwaterzuivering leverde AkaNova in samenwerking met Aannemingsmaatschappij ZVS Eemnes de NIQO IBA.

NIQO IBA sluit perfect aan op het duurzame karakter van het gebouw, want NIQO heeft een efficiënter zuiveringsproces en een lager energieverbruik. Wij maken NIQO met de meest hoogwaardige grondstoffen en de beste productietechnieken. Dit garandeert een lange levensduur, een betrouwbare werking en een uitstekende effluentkwaliteit. En komt een NIQO zuivering aan het eind van zijn levenscyclus, dan zijn alle componenten geschikt voor hergebruik.

Facility House investeert met NIQO IBA dus niet alleen in een duurzame zuiveringsinstallatie, maar ook in kwaliteit van gezuiverd water.

 

NIQO: het nieuwe merk voor duurzame decentrale afvalwaterzuivering

24 april 2013

AkaNova introduceert NIQO systems; een nieuw merk voor duurzame en innovatieve systemen voor decentrale afvalwaterzuivering. Krachtige, effectieve en milieuvriendelijke oplossingen voor uw afvalwater.

Wij merken een toenemende belangstelling naar duurzame producten voor afvalwaterzuivering. Naar oplossingen die betrouwbaar zijn en stabiel. Naar zuiveringsinstallaties die doen wat u ervan verwacht. Makkelijk te onderhouden, met goede prestaties.
Ook zien wij een groeiende interesse naar decentrale waterzuiveringen als een effectief en volwaardig alternatief voor drukriolering.

Wat daarbij echter mist, zijn de waterzuiveringen die goed kunnen werken onder wisselende omstandigheden. Die de invloed van piekaanvallen, variaties in verontreinigingen of ernstige onderbelasting aankunnen. Wat mist zijn de installaties die eenvoud en duurzaamheid combineren met moderne technologie en geavanceerde besturingstechniek.
Juist hiervoor hebben wij NIQO ontwikkeld. Hét merk dat inspeelt op de groeiende belangstelling naar duurzame producten met eersteklas technologie.

Wij produceren NIQO systems in eigen beheer. Zo houden wij de totale controle over het productieproces en garanderen u de beste kwaliteit. Voor NIQO systems gebruiken wij de meest hoogwaardige grondstoffen en de beste productietechnieken. Ontwikkeld volgens de hoogste kwaliteitsnormen. NIQO systems maken wij van grondstoffen die in een volgend leven weer nuttig kunnen zijn in een ander product.

NIQO staat voor producten met een groot gebruiksgemak, een lange levensduur en een betrouwbare werking. Het zijn producten met efficiëntere zuiveringsprocessen en een lager energieverbruik. NIQO is de unieke combinatie van eenvoud en duurzaamheid met moderne technologie en hoogstaande besturingstechniek.

De systemen zijn leverbaar in verschillende varianten. NIQO iba is de plug&play oplossing in de unieke kunststof tank. NIQO retrofit is de modulaire oplossing voor ombouw van uw bestaande iba systemen en septic tanks.

 

Onze website is vernieuwd!

23 maart 2013

De afgelopen jaren heeft AkaNova zich steeds meer ontwikkeld tot dé specialist op het gebied van decentrale afvalwaterzuivering. We hebben veel knowhow en zitten vol ambitie. Met een nieuwe look en huisstijl willen wij graag laten zien wie we zijn, wat we doen en wat onze plannen zijn. De nieuwe website is modern, overzichtelijk en geeft u een duidelijk beeld over AkaNova.

Afvalwaterzuivering is volop in ontwikkeling, dit volgen wij op de voet. Ook merken wij een toenemende belangstelling naar duurzame producten. Wij hebben veel kennis en ervaring in huis om voor u de beste oplossingen te realiseren. Voortdurend onderzoeken wij nieuwe mogelijkheden en toepassingen. Meer en meer leggen wij daarbij een zwaar accent op duurzaamheid en kwaliteit. Dat is voor ons het uitgangspunt waarmee we mooie ideeën uitwerken naar krachtige en praktische oplossingen. Stabiel, robuust en betrouwbaar.

Regelmatig zult u hier nieuwe berichten, projecten en ontwikkelingen aantreffen. Met de rubriek “nieuws” houden we u op de hoogte van ons wel en wee.